Onenigheid tussen buurtgenoten heeft een negatieve invloed op de leefbaarheid in de wijk. Vaak gaat het te ver om justitie of politie in te schakelen, en ook andere instanties zoals een gemeente of woningcorporatie kunnen meestal weinig voor de gedupeerde buurtbewoners doen.

Buurtbemiddeling door onafhankelijke bemiddelaars kan dan wellicht uitkomst bieden. Deze methodiek wordt in Nederland al langere tijd met succes toegepast en in Breda al sinds 2007. De methode is speciaal bedoeld voor een vroegtijdige aanpak van problemen. Samen met twee bemiddelaars leren buurtgenoten om weer in gesprek met elkaar te komen en afspraken te maken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Dit alles met als doel om allebei prettig en rustig te kunnen wonen. Want dat willen we toch allemaal?

Bij Buurtbemiddeling Breda zetten vrijwilligers zich in om de communicatie tussen buren te herstellen. Het project buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door Social Work Breda in opdracht van de Gemeente Breda, de politie en de woningcorporaties.

Meer weten? Vraag het Anoek of ga naar de website.

‘Ik vind het zo zonde als mensen elkaar ongelukkig maken. Het is fantastisch om buren een stapje verder te helpen door ervoor te zorgen dat ze weer met elkaar in gesprek komen!’

(076) 7370313
Buurtbemiddeling@socialworkbreda.nl

werkdagen: ma t/m do (vrijdag om de week)