CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin. CJG Breda-Werkendam-Woudrichem is de vraagbaak voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren van 0-23 jaar. Het CJG bundelt de krachten van deskundigen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Alle professionals werken nauw samen om ouders, kinderen en jongeren verder te helpen.

Het CJG is een netwerkorganisatie, waarbij Social Work Breda is aangesloten, maar ook andere organisaties zoals Novadic Kentron, MEEGGD, Careyn, Indigo, Surplus en IMW. Het CJG heeft geen eigen gebouw en de medewerkers zijn voornamelijk werkzaam op school, in de wijk en bij de mensen thuis. Natuurlijk moeten zij wel een werkplek hebben om te kunnen overleggen en om administratieve zaken af te handelen. Social Work Breda biedt deze werkplek.

Bij Social Work Breda is het vrijwilligersgedeelte van het CJG ondergebracht , maar ook een jeugdprofessional CJG, een school CJG-er en CJG coördinatoren (Werkendam-Woudrichem). De vrijwilligerscoördinatoren van het CJG Breda bieden kinderen en jongeren ondersteuning door de inzet van actieve ouders en jongeren. JOGG ( ‘Jongeren Op Gezond Gewicht Breda’) en WE CAN Young zijn projecten waarbij Social Work Breda betrokken is, maar er worden ook allerlei cursussen ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld ‘de Oppascursus’. Kijk hier voor wat foto’s!

Meer weten? Vraag het Omar, Maaike, Karin of Igor of ga naar de website van CJG Breda of CJG Werkendam-Woudrichem

“Als CJG’er probeer ik zo goed mogelijk invulling te geven aan de Bredase Jeugdhulp, met als uitgangspunten: ‘alle kinderen doen mee’ en ‘iedereen heeft recht op passende hulp’: vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet”

(06) 51811422
omar.sirre@cjgbreda.nl

werkdagen: ma t/m do

“Het geeft mij energie om alle betrokkenen bij opvoedkundige en opgroei vragen, te motiveren zichzelf  uit te dagen om te ontwikkelen en tot eigen oplossingen te komen.”

(06) 38283526
Maaike.Crijns@cjgbreda.nl]

werkdagen: ma, di, do

“Professionals en vrijwilligers ondersteunen, samen met hen bereik en energie vergroten, is wat mijn werk mooi maakt.”

(06) 58021867

igor@cjgaltena.nl (Werkendam & Woudrichem op maandag en dinsdagochtend)

ikegel@socialworkbreda.nl (Social Work Breda op dinsdagmiddag, woensdag, donderdag en vrijdag)

(06) 43843985
skoole@socialworkbreda.nl

werkdagen:

(06) 43843980
kjanssen@socialworkbreda.nl

werkdagen: di t/m vrij (ivm zwangerschapsverlof tijdelijk afwezig)